Torsten Schack Pedersen
svarer
Simon Kollerup

Torsten Schack Pedersen (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren mener, at implementeringen af lovforslaget med en mere omfattende adskillelse end nødvendigt af livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed vil modarbejde den danske pensionsmodel for samlede pensionsordninger på arbejdsmarkedet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 118, Spørgsmål 10
Mener ministeren, at implementeringen af lovforslaget med en mere omfattende adskillelse end nødvendigt af livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed vil modarbejde den danske pensionsmodel for samlede pensionsordninger på arbejdsmarkedet?

Svar fra fredag den 25. marts 2022
For så vidt angår spørgsmålet om adskillelse af hhv. livsforsikringsvirksomheden og skadesforsikringsvirksomheden henviser jeg til mit svar på spørgsmål 9 ad L 118.

Kravene til særskilt forvaltning af syge- og ulykkesforretningen fra den øvrige virksomhed modarbejder ikke den danske pensionsmodel, hvor selskaberne sælger samlede pensionsordninger på arbejdsmarkedet. Reglerne ændrer således ikke på, at selskaberne kan sælge deres produkter samlet. Reglerne skal alene sikre, at der er særskilt forvaltning, og bl.a. at syge- og ulykkesforretningen har en holdbar forretningsmodel og ikke, som vi har set eksempler på, drives med kontinuerlige underskud.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024