Søren Bo Søndergaard
svarer
Mette Frederiksen

Hvilke muligheder ser statsministeren for at indføre en ordning, hvor Prins Joachim modtager sædvanlig løn for sit kommende arbejde som forsvarsindustriattaché?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 111, Spørgsmål 2

Hvilke muligheder finder statsministeren for at indføre en ordning, hvor Prins Joachim modtager sædvanlig løn for sit kommende arbejde som forsvarsindustriattaché, men hvor denne løn modregnes i hans årpenge, og hvilke initiativer er i givet fald nødvendige for at gennemføre en sådan ordning?

Svar fra onsdag den 19. april 2023
Det ville kræve en lovændring, men det er ikke regeringens ønske

Det fremgår af § 2 i lov nr. 1119 af 20. december 1995 om årpenge for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, at så længe Hans Kongelige Højhed oppebærer årpenge, kan han ikke modtage vederlag for statstjeneste.

Det vil således kræve en lovændring at indføre den foreslåede ordning med modregning af løn i Hans Kongelige Højhed Prins Joachims årpenge.

Det er regeringens holdning, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachim fortsat skal modtage årpenge, idet Hans Kongelige Højhed Prins Joachim fortsat vil varetage visse opgaver for kongehuset, i det omfang arbejdet som forsvarsindustriattaché tillader det.

Derfor er der også grund til at sikre, at de økonomiske rammer for Hans Kongelige Højhed Prins Joachims fortsatte virke som medlem af Kongehuset opretholdes.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024