Søren Bo Søndergaard
svarer
Mette Frederiksen

Søren Søndergaard (EL) spørger statsministeren, Mette FrederiksenMFU spm. om årpenge for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 111, Spørgsmål 3
Hvilken betydning vil det have i forhold til § 2 i lov om årpenge for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, hvis betalingen til Prins Joachim for hans kommende arbejde som forsvarsindustriattaché betragtes som løn frem for vederlag?

Svar fra onsdag den 19. april 2023
”Hvilken betydning vil det have i forhold til § 2 i lov om årpenge for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, hvis betalingen til Prins Joachim for hans kommende arbejde som forsvarsindustriattaché betragtes som løn frem for vederlag?” Svar:

Det fremgår af § 2 i lov nr. 1119 af 20. december 1995 om årpenge for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, at så længe Hans Kongelige Højhed oppebærer årpenge, kan han ikke modtage vederlag for statstjeneste.

Udtrykket ”vederlag for statstjeneste” omfatter eksempelvis aflønning for stillingen som forsvarsindustriattaché på Danmarks ambassade i Washington D.C. Det er i den forbindelse uden betydning, om aflønningen måtte blive betegnet som løn eller vederlag.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024