Udvalget
svarer
Sophie Løhde

Noah Sturis (?) spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, hvorfor lovforslaget ikke træder i kraft efter næstkommende folketingsvalg m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 104, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvorfor lovforslaget ikke træder i kraft efter næstkommende folketingsvalg fsva. de nye bundgrænser, der vedrører deltagelse i folketingsvalg, og efter næstkommende regionsrådsvalg og kommunalbestyrelsesvalg fsva. de nye bundgrænser, der vedrører deltagelse i disse valg?

Svar fra torsdag den 4. maj 2023
”Vil ministeren redegøre for, hvorfor lovforslaget ikke træder i kraft efter næstkommende folketingsvalg fsva. de nye bundgrænser, der vedrører deltagelse i folketingsvalg, og efter næstkommende regionsrådsvalg og kommunalbestyrelsesvalg fsva. de nye bundgrænser, der vedrører deltagelse i disse valg?” Svar:

Af Udvalget for Forretningsordenens beretning nr. 18 af 11. maj 2022 om visse ændringer af ordningen for offentlig partistøtte fremgår bl.a. følgende:

”Udvalget for Forretningsordenen finder, at de ovennævnte ændringer bør have virkning fra det førstkommende folketingsvalg, for så vidt angår den statslige partistøtte, og fra det førstkommende regionsråds- og kommunalbestyrelsesvalg, for så vidt angår den regionale og den kommunale partistøtte. Med henblik herpå opfordrer udvalget regeringen til at fremsætte lovforslag om de fornødne lovændringer snarest muligt og senest primo oktober 2022. Lovforslaget bør sendes i offentlig høring inden fremsættelse.” Da lovforslaget som bekendt ikke nåede at blive vedtaget inden folketingsvalget den 1. november 2022, kan beretningen på den ene side forstås således, at ændringen først skal træde i kraft efter næste folketingsvalg, der senest skal afholdes i 2026. På den anden side vil det ikke være i overensstemmelse med udvalgets udtrykkelige ønske om en hurtig ikrafttræden. Desuden ser jeg ikke noget sagligt argument for at vente. Jeg synes heller ikke, at der er nogen saglig grund til, at de regionale og kommunale bundgrænser skal træde i kraft senere end bundgrænserne for den statslige partistøtte.

Derfor er det min vurdering, at en ikrafttræden den 1. januar 2024 stemmer bedst overens med de ønsker, der er fremsat i beretningen.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024