Temadebat: Hvor lurer udfordringerne i den nye handicapaftale?

Hvad bliver konsekvenserne af den nye handicapaftale, og er der områder, hvor regeringen og aftalens støttepartier skal være særligt opmærksomme? De spørgsmål stiller Altinget Social i en ny temadebat.

Tilbage i maj præsenterede social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil en ny aftale på handicapområdet.
Tilbage i maj præsenterede social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil en ny aftale på handicapområdet.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Regeringen har sammen med en række støttepartier indgået en rammeaftale, der udstikker retningen for handicapområdet nu og i fremtiden. Det er første gang nogensinde, der bliver lavet en samlet aftale på handicapområdet.

"Alt for mange mennesker med handicap oplever at få en hjælp, der er for dårlig eller kommer for sent. Samtidig er udgifterne til området steget voldsomt. Der bruges med andre ord flere penge – uden borgerne oplever bedre kvalitet. Det skaber et pres på de kommunale budgetter. Og det presser tilliden til velfærdssamfundet," lyder det blandt andet.

Aftalen skal ifølge partierne danne rammen om store gennemgribende forandringer på det samlede handicapområde og består af 25 delelementer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024