Arbejdsretten: Sygeplejersker skal genoptage arbejdet
Arbejdsretten har torsdag besluttet, at de sygeplejersker, som de seneste uge har nedlagt arbejdet i strid med overenskomsten, skal genoptage det. Retten udsætter dog beslutningen om bod til senere.
Rikke Brøndum
Journalist og redaktørTorsdag besluttede Arbejdsretten, at de sygeplejersker, som de seneste uger har nedlagt arbejdet i strid med overenskomsten, skal genoptage det straks og fortsætte med at udføre det på normal vis.
Det oplyser Dansk Sygeplejeråd på sin hjemmeside.
Formand Grete Christensen udtaler til foreningens hjemmeside, at beslutningen var forventelig.
"Det pålæg videreformidler vi til medlemmerne,” siger hun og understreger, at medlemmerne er frustrerede over forløbet.
Spørgsmål om bod udsat
Flere medlemmer af Dansk Sygeplejeråd har siden regeringsindgrebet i slutningen af august nedlagt arbejdet i protest mod lovindgrebet.
Blandt andet i sidste uge på Århus Universitetshospital, hvor en stribe afdelinger nedlagde arbejdet på skift i en time mandag, tirsdag og onsdag. Det bredte sig til Horsens og Roskilde fredag, ligesom også en række sygeplejersker på Rigshospitalet nedlagt arbejdet.
Ifølge Dansk Sygeplejeråd har også Aalborg Universitetshospital og igen Roskilde ligeledes været ramt af kortvarige arbejdsnedlæggelser i denne uge.
Danske Regioner bragte derfor sagerne for Arbejdsretten med påstand om, at de deltagende sygeplejersker også skal indbetale en bod. Den beslutning har Arbejdsretten udsat til senere.
Det er kun de sygeplejesker, som er medlem af Dansk Sygeplejeråd, der er omfattet af en eventuel bod.
Bredt flertal bag lovindgreb
Regeringens lovindgreb blev vedtaget af et flertal i Folketinget d. 28. august med undtagelse af Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Indholdet i loven tog udgangspunkt i den mæglingsskitse, som et flertal af sygeplejerskerne stemte nej til før sommerferien. Det betyder, at sygeplejerskerne får en lønstigning på godt fem procent i de næste tre år.