22 kommuner får andel i særtilskud: Se hvem der får og hvor meget

44 kommuner søgte om at få andel i særtilskud for 2025. Halvdelen har fået, men ikke så meget, som de har søgt.

Langeland Kommune med borgmester Tonni Hansen (SF) i spidsen er blandt de store modtagere af det særlige tilskud til vanskeligt stillede kommuner i 2025.<br>
Langeland Kommune med borgmester Tonni Hansen (SF) i spidsen er blandt de store modtagere af det særlige tilskud til vanskeligt stillede kommuner i 2025.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

De sidste store poster i kommunernes økonomi for 2025 er ved at være fordelt.

Med regeringens finanslovsforslag er der lagt op til at sende yderligere 2,5 milliarder kroner i ekstra finansiering ud til kommunerne.

Herudover har regeringen også benyttet fredagen til at fortælle, hvilke kommuner der får andel i tilskuddet til vanskeligt stillede kommuner i 2025.

44 kommuner søgte om at få andel i puljen på 800 millioner kroner. Regeringen har valgt at fordele puljen på 22 af ansøgerne.

Den største modtager er Lolland, som alene modtager mere end en fjerdedel af puljen. En del af pengene var de dog lovet på forhånd, fordi kommunen har indgået et såkaldt udviklingspartnerskab med staten.

Kortet viser udelukkende, hvor mange af puljens ’frie’ midler de enkelte kommuner modtager.

Kommuner med en udviklingsaftale var lovet en vis andel af puljen på forhånd, og dette beløb indgår ikke i ovenstående opgørelse. Det drejer sig om 120 millioner kroner for Lolland, 37 millioner kroner for Langeland, godt 5 millioner kroner for Læsø og 20 millioner kroner for Morsø Kommune.

{{toplink}}
Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024