Parti går til angreb på nyt lovforslag fra regeringen: ”Det er en blindhed for livet på landet”

Et nyt lovforslag fra regeringen gør det sværere for danskere i landets yderområder at udskifte olie- og gasfyr, mener Danmarksdemokraterne, der anklager regeringen for at glemme de mindste samfund. Selvom SF og K står bag lovforslaget, er de også kritiske.

"Det gør det endnu sværere at få håndteret sine energiudfordringer i de allermindste samfund, som bliver glemt med den her type lovgivning," mener Danmarksdemokraternes Mads Fuglede. 
"Det gør det endnu sværere at få håndteret sine energiudfordringer i de allermindste samfund, som bliver glemt med den her type lovgivning," mener Danmarksdemokraternes Mads Fuglede. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Med et nyt lovforslag er regeringen og en bred kreds af partier i Folketinget på vej til at tage tempo ud af den grønne omstilling og svigte landets yderområder og små landsbyer.

Det mener Danmarksdemokraterne, der nu på det kraftigste opfordrer partierne bag forslaget om at ”tænke sig godt om” en ekstra gang.

Det er en blindhed for livet på landet, som man næsten kun kan forestille sig kan opstå et sted dybt inde i København.

Mads Fuglede (DD)
Energi- og forsyningsordfører

”Forslaget er en rigtig dårlig idé. Det skubber på urbaniseringen, og det er en blindhed for livet på landet, som man næsten kun kan forestille sig kan opstå et sted dybt inde i København,” siger energi- og forsyningsordfører Mads Fuglede (DD).

Forslaget indebærer konkret, at anlæg med fælles jordvarme – de såkaldte termonet-projekter – ikke kommer til at høre under varmeforsyningsloven.

Det udelukker reelt projekterne fra at kunne få kommunegaranterede lån, som ellers ville kunne give de interesserede borgere bedre økonomiske vilkår, end hvis de selv skulle finde penge til anlæggene på markedsvilkår.

Termonet-projekterne er særligt relevante for de borgere, der gerne vil udskifte deres olie- og gasfyr, men som bor i yderområder, hvor fjernvarmen ikke når ud.

{{toplink}}
Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

 

Lovforslaget implementerer en politisk aftale om grøn strøm og varme, som regeringen kort før sommer indgik med SF, Liberal Alliance, Konservative, Enhedslisten, Radikale, Dansk Folkeparti og Alternativet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024