Dansk erhvervsliv kipper med flaget over von der Leyens nye industripolitiske slagnummer

Regelforenkling og investeringer i grønne teknologier er i hovedsædet i den grønne industripakke, som Ursula von der Leyen vil præsentere inden for 100 dage. Hos danske erhvervsorganisationer bliver tankerne mødt med begejstring.

<span>En <i>Clean Industrial Deal</i> skal sikre, at EU ikke taber flere grønne arbejdspladser til USA og Kina, mener Ursula von der Leyen.</span>
En Clean Industrial Deal skal sikre, at EU ikke taber flere grønne arbejdspladser til USA og Kina, mener Ursula von der Leyen.Foto: Philipp Von Ditfurth/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

De grønne målsætninger er sat, men nu skal erhvervslivet også med.

Derfor vil kommissionsformand Ursula von der Leyen inden for de første 100 dage i den nye mandatperiode fremlægge et udspil om, hvordan den europæiske industri bliver mere grøn.

Udspillet, der får navnet Clean Industrial Deal, forventes at blive von der Leyens helt store slagnummer, ligesom den europæiske Green Deal var det i kommissionsformandens første periode.

"Verden er i et kapløb, der dikterer, hvem der først opnår klimaneutralitet, og hvem der først udvikler de teknologier, der vil forme den globale økonomi de kommende årtier. Europa har ikke råd til at sakke bagud i det kapløb," skriver von der Leyen i sine politiske retningslinjer for den kommende periode.

De industripolitiske tanker fra den tyske EU-politiker glæder blandt andre Kereto Gormsen, der er fungerende EU-chef i Dansk Erhverv.

"Vi må ikke se grøn omstilling og et sundt erhvervsliv som hinandens modsætninger. Så Ursula von der Leyen sender et rigtig godt politisk signal her," siger han.

Rikke Wetendorff Nørgaard, europapolitisk chef i Dansk Industri, kalder det også et "vigtigt signal".

"Hvis ikke vi accelererer den grønne omstilling ret massivt, bliver konsekvenserne for europæisk erhvervsliv store. Tunge industrivirksomheder kan komme til at betale op til to til tre gange så meget for strøm som konkurrenter i USA og Kina, hvis EU fortsætter med at spænde ben for udbygningen af vedvarende energi," siger Rikke Wetendorff Nørgaard.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024