Se kortet: Sådan vil Trumps politik ramme EU-landenes økonomi, ifølge DI

1,7 millioner færre job. Og en bnp-nedgang på 391 milliarder euro. Så store er de økonomiske konsekvenser ved en Trump-sejr for EU-landene, ifølge DI. Her er et overblik over, hvordan hvert enkelt land vil blive ramt ved en handelskrig.

Med et bnp-tab på fire procent og et beskæftigelsesfald på mere end en procent i 2027, står den irske økonomi til at blive den hårdest ramte i EU, hvis Donald Trump vinder det amerikanske valg og indfører de toldsatser, som han har varslet. Arkivfoto. 
Med et bnp-tab på fire procent og et beskæftigelsesfald på mere end en procent i 2027, står den irske økonomi til at blive den hårdest ramte i EU, hvis Donald Trump vinder det amerikanske valg og indfører de toldsatser, som han har varslet. Arkivfoto. Foto: Chuck Myers/AP/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hvis Donald Trump vinder det amerikanske præsidentvalg og som varslet hæver toldsatserne, står europæisk økonomi til at få smæk. 

Det viser beregninger fra DI.

Baggrunden er, at Donald Trump vil hæve toldsatserne på alle udenlandske varer med 10 procent og alle kinesiske varer med 60 procent

Sker det, vil EU's samlede bnp være skrumpet med 2,5 procent i 2027, og beskæftigelsen vil falde med 0,7 procent sammenlignet med et scenarie, hvor toldsatserne bliver, hvor de er.

Tallene viser, at samtlige EU-lande vil blive negativt ramt på både bnp og beskæftigelsen, men værst bliver det for Irland, der står til et bnp-tab på fire procent og et beskæftigelsesfald på over en procent. 

Danmark står til at lide det syvendestørste bnp-fald i EU, mens otte lande ventes at få et større beskæftigelsestab end Danmark. 

"Dansk erhvervsliv og den danske økonomi som helhed vil stå tilbage som en af de helt store tabere, hvis Trump kommer til at gøre alvor af sine trusler om told," siger Peter Bay Kirkegaard, seniorchefkonsulent i DI."

Altinget har samlet overblik over, hvordan hvert enkelt EU-lands bnp og beskæftigelse står til at blive ramt ved en handelskrig.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024