Erhvervsminister varsler flere eksportfremstød til Tyskland: ”Så kan jeg få pudset det tyske af”

Simon Kollerup har i efteråret turneret rundt på eksportfremstød i Sydeuropa, men erhvervsministeren deltog ikke på det store officielle besøg i Berlin i november. Men nu varsler han om planer for yderligere besøg i Tyskland, hvor han selv vil deltage. Særligt Bayern-området er interessant, lyder det.

Erhvervsminister Simon Kollerup deltog ikke i eksportfremstødet i Berlin i november, på trods af regeringen havde sendt flere ministre af sted. Han forklarer det med, at turen var målrettet nogle særlige områder, hvor andre ministre passede bedre ind.
Erhvervsminister Simon Kollerup deltog ikke i eksportfremstødet i Berlin i november, på trods af regeringen havde sendt flere ministre af sted. Han forklarer det med, at turen var målrettet nogle særlige områder, hvor andre ministre passede bedre ind.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) bebuder, at Danmark fremover vil lave flere eksportfremstød til Tyskland. 

"Det er en meget høj prioritet for mig at tage på eksportfremstød til Tyskland. Med den nye tyske regering, og den strategi den har lagt, er der bare meget store muligheder for dansk erhvervsliv i forhold til digitalisering og den grønne dagsorden," siger han og fortsætter:

"Så jeg kan love, at det ikke bliver sidste gang, at vi skal på tur til Tyskland. Og det bliver helt sikkert også relevant for mig selv. Så kan jeg komme ned og få pudset det tyske af."

Dermed lægger Simon Kollerup op til at levere på det ønske, som Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen, har luftet i Altinget, hvor han opfordrer til at lave eksportfremstød i München eller Frankfurt.

Erhvervsministeren fortæller dog, at det endnu ikke er planlagt, hvornår næste erhvervsfremstød til Tyskland finder sted, men at det er noget, der løbende bliver arbejdet med.

Ministerens efterårsrejser

7. til 8. september besøgte Simon Kollerup Milano sammen med flere danske virksomheder og Kronprinsessen. Anledningen var den årlige designuge.

13. til 15. oktober rejste han til Paris sammen med Kronprins Frederik for at overvære præsentation af næste års Tour de France-rute, hvor de første tre etaper skal foregå i Danmark.

2. november bød ministertilværelsen på en tur til den portugisiske hovedstad, Lissabon. Her præsenterede Simon Kollerup den danske regerings hvidbog om tech-giganter på en international tech-konference.

Meldingen fra Simon Kollerup kommer i kølvandet på et stort erhvervsfremstød i Berlin i november, hvor han ikke selv deltog.

På erhvervsfremstødet i efteråret var Kongehuset repræsenteret med Dronning Margrethe og Kronprins Frederik. Og regeringen havde sendt udenrigsminister Jeppe Kofod (S), fødevareminister Rasmus Prehn (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Men altså ikke erhvervsministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024