Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Global klimapolitik skifter hænder fra Dan Jørgensen til Lars Aagaard: ”Det bliver en stejl læringskurve”

Der følger en historisk dansk førertrøje med i ansvaret for de globale klimaforhandlinger. Men Lars Aagaard (M) melder sig klar til at fylde Dan Jørgensens sko ud.

 ”Jeg er klar til at tage over og fylde dine sko ud, lære alle de nye forkortelser og fylde noget indhold i dem. Global handling. Det haster,” sagde Lars Aagaard, da han overtog ansvaret for den globale klimapolitik fra Dan Jørgensen.  
 ”Jeg er klar til at tage over og fylde dine sko ud, lære alle de nye forkortelser og fylde noget indhold i dem. Global handling. Det haster,” sagde Lars Aagaard, da han overtog ansvaret for den globale klimapolitik fra Dan Jørgensen.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med opsplitningen af Dan Jørgensens ministerområde er ansvaret for de globale klimaforhandlinger tilbage hos en minister, der samtidig også har ansvaret for klima, energi og forsyning i Danmark.

Og der er nok at leve op til for minister Lars Aagaard (M), kunne man høre på overdragelsestalen i Eigtveds Pakhus torsdag eftermiddag.

Ikke nok med, at alle er overbeviste om, at Dan Jørgensens hjerte er ægte grønt. Der er også meget store sko og ryet som medieglad CNN-minister at forholde sig til. Og så selvfølgelig Danmarks position i de internationale klimaforhandlinger.

Dan Jørgensen gik i gang med overdragelsen med det samme.

”Det er godt, at du har arbejdet med energipolitik ( i Dansk energi, red) for så ved jeg jo, at det med at tage del i det internationale ansvar, er overhovedet ikke noget, du fjerner dig fra. Det er faktisk noget, du brænder for,” sagde Dan Jørgensen til Aagaard.

Derefter fulgte han op med en hel liste af forkortelser og gode råd til sin efterfølger.

Dan har haft en form for ekstra tid og en kalender, som har gjort det muligt at sætte sit præg på tingene

John Nordbo
Senior klimarådgiver i CARE

”Når man er et lille land, som kun står for 0,1 procent af verdens drivhusgasudledninger, så er det en god idé, hvis det, vi gør i Danmark også er noget andre synes er godt,” sagde han  og introducerede sin efterfølger for en række fora, som Danmark har stået i spidsen for.

Blandt andet BOCA, Beyond Oil & Gas Alliancen, GRUB (Global Offshore Wind Alliance), GONE (Group of Non-Emitters) og APRA ( Accelerated Partnership for Renewables in Africa) samt NCQG (New Collective Quantified Goal for Climate Finance), som Danmark skal stå for faciliteringen af på næste klimatopmøde.

”Det er en temmelig vigtig opgave. Du kommer til at opleve meget, meget stor pres fra alle mulige sider. Det ved jeg, du kan håndtere,” sagde han.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024