Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Grøn trepartsminister overtager store dele af landbrugsområdet

Fødevareminister Jacob Jensen (V) fastslår, at der stadig er meget landbrugsminister i ham, men Jeppe Bruus (S) overtager både ressortområder og meget af Landbrugsstyrelsen.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) fik et EU-flag af den nye minister for den grønne trepart, Jeppe Bruus (S), da der i går var overdragelse i Fødevareministeriet. Jacob Jensen fremhæver, at forhandlingerne om EU's kommende landbrugspolitik fortsat bliver en del af hans ministerområde.
Fødevareminister Jacob Jensen (V) fik et EU-flag af den nye minister for den grønne trepart, Jeppe Bruus (S), da der i går var overdragelse i Fødevareministeriet. Jacob Jensen fremhæver, at forhandlingerne om EU's kommende landbrugspolitik fortsat bliver en del af hans ministerområde.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Rent fysisk kommer Jeppe Bruus (S) som ny grøn trepartsminister til at sidde i et kontor på etagen over fødevareminister Jacob Jensen (V), når de fremover begge møder ind i det, der hidtil har været Fødevareministeriets enemærker i Holbergsgade i København.

Der er dog ingen grund til at tage symbolikken så langt som til at sige, at Jeppe Bruus også fremover bliver en slags over-landbrugsminister.

Det afviser Jacob Jensen overfor Altinget, selv om Jeppe Bruus overtager store dele af landbrugsområdet som ny grøn trepartsminister.

”Nej, det vil være helt forkert at sige, han bliver minister for implementering af den grønne trepart,” siger Jacob Jensen.

Hvor meget landbrugsminister er der tilbage i dig?

”Der er meget landbrugsminister tilbage hos mig. Landbrug fylder rigtig meget i ministeriet her, og det vil det fortsat blive ved med at gøre,” siger Jacob Jensen.

Alt andet lige får du på papiret nu mere tid, hvad skal den bruges til?

”Der er et EU-formandskab, der kommer lige om lidt, med forhandlinger om en ny landbrugspolitik, som også får stor betydning for den grønne trepart. Der er hele fødevareområdet, fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og en fiskeriaftale, som vi forhåbentlig får landet i efteråret. Så der er nok at tage sig til,” siger Jacob Jensen.

Disse områder afgiver Fødevareministeriet

Følgende områder rykker fra Fødevareministeriet til den nye grønne trepartsminister:

  • ressortansvaret for sager vedrørende udmøntning og administration af midler fra EU’s fælles landbrugspolitik,
  • jordudtagningsindsatser
  • kvælstofindsatsen
  • jordbrugskontrol
  • økologi
  • klimaanalyse på landbrugsområdet
  • udvikling af grønne teknologier og bioøkonomi
  • samt Landbrugsstyrelsen, bortset fra følgende områder: sager vedrørende deltagelse i landbrugs- og fiskerisamarbejdet i EU og internationalt, sager vedrørende hegnsloven, sager vedrørende mark- og vejfredsloven, sager vedrørende promille- og produktionsafgiftsfondene, sager vedrørende Plantefonden, sager vedrørende Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) samt sager vedrørende planter og biosikkerhed

Kilde: Kongelig resolution

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024