Hadsten, Ribe, Nykøbing Falster: Se, hvor regeringen nedlægger statslige stillinger

Regeringen har udpeget knap 190 opgavebortfald, der skal gøre det muligt at skære 1.000 stillinger i staten, uden det øger arbejdspresset på de øvrige ansatte. Få et overblik over, hvor i landet opgaverne fjernes.

Slots- og Kulturstyrelsen nedlægger flere stillinger i sin afdeling i Nykøbing Falster, efter regeringen har peget på mulige opgavebortfald her.  
Slots- og Kulturstyrelsen nedlægger flere stillinger i sin afdeling i Nykøbing Falster, efter regeringen har peget på mulige opgavebortfald her.  Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regeringen nedlægger ni statslige årsværk i Ribe.

Det sker, efter regeringen har udpeget seks opgaver, der bortfalder eller nedjusteres i Færdselsstyrelsens hovedsæde.

I Hadsten skærer Arbejdstilsynet næste år ned på sine tilsyn, mens Slots- og Kulturstyrelsen i Nykøbing Falster fjerner stillinger, der arbejder med fredede bygninger.

De tre byer er blandt de mange steder, der bliver berørt af regeringens beslutning om at nedlægge 1.000 statslige årsværk som led i dette års finanslovsforslag.

Mere end hundrede opgavebortfald rammer København, men omkring 30 andre af landets byer bliver også berørt.

Der er ikke lavet et samlet overblik over, hvor de 1.000 stillinger fjernes i landet, men ministerierne har oplyst, hvor i landet de fjerner eller nedjusterer knap 190 arbejdsopgaver, der skal modsvare regeringens målsætning.

Altinget har på den baggrund lavet en grafisk oversigt og et kort over, hvor i landet regeringens opgavebortfald rammer. Få flere oplysninger ved at køre musen over de enkelte byer i danmarkskortet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024