Hæstorp lover tydeligere regler for refusion på hjemløseområdet efter kritik

Staten har betalt for meget i refusion for kommunernes hjemløseindsatser, og derfor vil socialministeren lave en ny vejledning til kommunerne, så der fremover kommer bedre styr på hvilke udgifter, de kan få dækket. Det sker efter kritik fra Rigsrevisionen.

"Vi må
erkende, at reglerne om refusion er svære at arbejde med i praksis, og at
kommunerne har manglet vejledning fra os," lyder det fra socialminister Sophie Hæstorp Andersen. Meldingen kommer efter, at Rigsrevisionen i en ny beretning har konkluderet, at staten har betalt mere end de burde i refusion for herbergspladser i kommunerne.
"Vi må erkende, at reglerne om refusion er svære at arbejde med i praksis, og at kommunerne har manglet vejledning fra os," lyder det fra socialminister Sophie Hæstorp Andersen. Meldingen kommer efter, at Rigsrevisionen i en ny beretning har konkluderet, at staten har betalt mere end de burde i refusion for herbergspladser i kommunerne.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det skal fremover være meget tydeligere for kommunerne, hvilke udgifter til hjemløseindsatser de kan få dækket. 

Vi må erkende, at reglerne om refusion er svære at arbejde med i praksis, og at kommunerne har manglet vejledning fra os. Derfor laver vi nu en vejledning, der skal gøre det mere klart hvilke udgifter, der kan refunderes.

Sophie Hæstorp Andersen
Social- og boligminister, Socialdemokratiet

Sådan lyder reaktionen fra social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S) på baggrund af en ny kritik fra Rigsrevisionen, der blev offentliggjort mandag. 

I beretningen konkluderer Rigsrevisionen, at staten har betalt for meget i refusion for kommunernes udgifter til hjemløses ophold på herberger.

Det skyldes især, at Social- og Boligministeriet ikke i tilstrækkelig grad har sikret, at kommunerne har anmodet om refusion for deres udgifter til herbergspladserne på den rigtige måde.

Det vil socialministeren nu lave om på.

“Vi må erkende, at reglerne om refusion er svære at arbejde med i praksis, og at kommunerne har manglet vejledning fra os,” skriver hun i et skriftligt svar til Altinget og fortsætter:

“Derfor laver vi nu en vejledning, der skal gøre det mere klart, hvilke udgifter der kan refunderes.”

{{toplink}}

Rigsrevisionen har i deres undersøgelse gransket 23 kommuners måde at fastsætte takster for pladser på herberger i 2022.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024