Landdistrikts-lobbyister tror på mere lokal vækst med ny trafikplan

Regeringens investeringsplaner for motorveje og landeveje vil understøtte udvikling uden for de større byer, lyder det fra interesseorganisationer. Bedre sammenhænge internt i de regionale arbejdsmarkeder bør ifølge forsker være i fokus.

Regeringen vil blandt meget andet udvide hovedvejen mellem Ålbæk og Skagen i Nordjylland. Og det kan ikke mindstvære en fornuftig prioritering, hvis det bidrager til at understøtte det regionale arbejdsmarked, vurdere ekspert.
Regeringen vil blandt meget andet udvide hovedvejen mellem Ålbæk og Skagen i Nordjylland. Og det kan ikke mindstvære en fornuftig prioritering, hvis det bidrager til at understøtte det regionale arbejdsmarked, vurdere ekspert.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mere motorvej i først og fremmest Jylland, Vestsjælland og på Fyn vil være med til at sikre vækst, velstand og bosætning i hele landet.

Det var i hvert fald et centralt budskab fra de tre ministre, der torsdag var draget til Novo Nordisk i Kalundborg for at præsentere regeringens længe ventede udspil til de kommende års investeringer i infrastruktur.

Og den tilgang møder stor opbakning fra flere af de centrale organiserede stemmer i den politiske kamp for at sikre bedre rammer for vækst uden for de store byer.

”Det er positivt, at regeringens plan rummer større opgraderinger og udbygninger af det eksisterende vejnet både i form af nye motorvejsstrækninger og forbindelser, der samlet er med til at binde landet bedre sammen,” siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, i en kommentar.

Selv kalder regeringen med finansminister Nicolai Wammens (S) ord den nye investeringsplan for ”planen, som skal binde Danmark bedre sammen”.

Investeringer i "vækst, bosætning og velstand"
Og den fortælling deler Steffen Damsgaard.

”En sammenhængende infrastruktur er en af nøglerne til vækst, bosætning og velstand i hele landet,” siger han.

Også formanden for lobbyorganisationen Balance Danmark, Kim Ruberg, mener, at regeringen har slået de rigtige toner an med sit udspil.

En sammenhængende infrastruktur er en af nøglerne til vækst, bosætning og velstand i hele landet.

Steffen Damsgaard
Formand for Landdistrikternes Fællesråd

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024