Ny aftale afsætter penge til frie fagskoler og højskoler

Et bredt flertal har tirsdag indgået en aftale om gruppen af cirka 43.000 unge uden uddannelse eller job.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen kunne tirsdag præsentere en aftale om de 43.000 unge uden uddannelse eller arbejde.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen kunne tirsdag præsentere en aftale om de 43.000 unge uden uddannelse eller arbejde.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Gruppen af cirka 43.000 unge uden uddannelse eller arbejde fik en særlig plads i SVM-regeringens regeringsgrundlag, da det blev forhandlet på plads i 2022. 

Tirsdag har et bredt flertal indgået en aftale om en række indsatser målrettet denne gruppe, oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse

Aftalens formål er at hjælpe unge fra gruppen ind på arbejdsmarkedet. 

Med aftalen afsættes mere end 1,3 milliarder kroner frem mod 2035, som blandt andet går til styrkede indsatser til unge med psykiske eller sociale problemer. 

En vigtig del af aftalen bygger på et partnerskab mellem relevante aktører fra erhvervslivet, virksomheder og civilsamfund.

{{toplink}}

Aftalepartierne ønsker desuden at gøre det lettere for unge i gruppen at komme på højskole. De er derfor enige om at dække hele eller en del af egenbetalingen til et højskoleophold for unge uden uddannelse eller beskæftigelse. 

Konkret afsættes samlet 40 millioner kroner over en fireårig periode til en forhøjelse af "mangfoldighedspuljen" under Kulturministeriet, der administreres af Folkehøjskolernes Forening.

De nye midler i puljen målrettes således, at de skal gå til at gøre det muligt for unge uden uddannelse eller beskæftigelse at komme på højskole.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024