Opsamling på debat: Hvordan ser beskæftigelsesindsatsen ud efter jobcentrene?

Regeringen vil frisætte beskæftigelsesindsatsen i kommunerne og nedlægge jobcentrene. Derfor spurgte Altinget en række organisationer om, hvordan den nye beskæftigelsesindsats bør se ud. Læs eller genlæs højdepunkterne fra debatten her. 

SVM-regeringen har som led i en reform af beskæftigelsesindsatsen planer om at nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav. Altinget har derfor spurgt en række aktører om, hvad jobcentrenes alternativ bør blive.
SVM-regeringen har som led i en reform af beskæftigelsesindsatsen planer om at nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav. Altinget har derfor spurgt en række aktører om, hvad jobcentrenes alternativ bør blive.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Emma Brink

SVM-regeringen præsenterede i december i sit regeringsgrundlag en plan for at reformere beskæftigelsesindsatsen for at få ledige hurtigere i arbejde. Det skal ske ved at nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav. 

En øvelse, der samtidig skal sikre besparelser for tre milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Danmarksdemokraterne: Drop absurd detailstyring i den nye beskæftigelsesindsats

Regeringen lægger op til, at A-kasser og private leverandører skal spille en større rolle for de korttidsledige, mens den øvrige beskæftigelsesindsats i højere grad skal prioritere de borgere, der har større udfordringer med at finde et job.

Regeringen har endnu ikke konkretiseret, hvornår jobcentrene skal dreje nøglen om, hvordan det kommer til at foregå, og hvordan beskæftigelsesindsatsen skal organiseret efter jobcentrene.

I den anledning spurgte Altinget Arbejdsmarked og Altinget Kommunal i en ny fælles temadebat en række aktører om, hvordan de forestiller sig, at den nye beskæftigelsesindsats i kommunerne skal se ud.

Læs eller genlæs panelets svar her: 

Charlotte MunchCharlotte Munch, folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører, Danmarksdemokraterne

Det er arrogant at tro, at man fra Christiansborg og Slotsholmen kan detailstyre kommunerne. Den nye beskæftigelsesindsats bør udvise tillid til borgerne og lægge op til bruge ressourcerne på dem, der har mest brug for det, skrev Charlotte Munch.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024