Opsamling på temadebat: Hvordan fremskynder vi CO2-loftet i byggeriet?

TEMADEBAT: Altingets debat om CO2-loftet i byggeriet er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Politikere og interessenter har i en temadebat diskuteret CO2-loftet i byggeriet. "Sporene fra andre tiltag på byggeområdet skræmmer," skrev indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).
Politikere og interessenter har i en temadebat diskuteret CO2-loftet i byggeriet. "Sporene fra andre tiltag på byggeområdet skræmmer," skrev indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Regeringen havde fået kritik for at ville indføre et loft for CO2-udledning i byggeriet fra 2027, som var seks år senere, end hvad Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg havde anbefalet.

Altinget gav ordet til politikere og interessenter, som i en temadebat leverede indspark til, hvordan de ville fremskynde CO2-loftet i byggeriet.

Her får du et overblik over aktørernes debatindlæg og deres hovedbudskaber:

 

Magnus Dalsgaard SmithBranchen går en sort fremtid i møde, mente Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars Unge Advisory Board, som tæller bæredygtighedsingeniør Magnus Dalsgaard Smith fra Dominia. "Ministeren beder klimaet og fremtidens generationer vente. Velvidende om, at i slutningen af dette årti bliver kravene, som vi skal leve op til, endnu højere, hvis vi på nogen måde skal nå i mål med vores klimaambitioner".
Læs indlægget her

 

Torben LiboriusBæredygtigt byggeri kan bidrage væsentligt til klimamålsætningen, mente Dansk Industris underdirektør, Torben Liborius. "Det er nødvendigt, at vi accelererer både udviklingen og brugen af livscyklusanalyser (LCA), totaløkonomiske beregninger (LCC) og miljøvaredeklarationer (EPD), således at de er egnede til vurdering af bygningens klimaaftryk, og dokumentationen kommer på plads".
Læs indlægget her

 

Kaare Dybvad BekSporene fra tiltag på byggeområdet skræmmer, mente indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S). "Hvis regeringen vurderede, at det var muligt, ville vi naturligvis gøre det. Her og nu. Men sporene fra andre tiltag på byggeområdet skræmmer. Den seneste sammenlignelige omstilling i byggebranchen er overgangen fra kommunal teknisk byggesagsbehandling til anvendelse af certificerede rådgivere på brand- og konstruktionsområdet".
Læs indlægget her

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024