Opsamling på temadebat: Sådan vil aktører have udformet fremtidens planlov

Temadebatten om fremtidens planlov slutter. Få et overblik over alle debatindlæg.

Flere aktører mente i Altingets temadebat, at planloven var nødt til at have større fokus på klima og natur.
Flere aktører mente i Altingets temadebat, at planloven var nødt til at have større fokus på klima og natur.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

En omfattende evaluering af planloven, som udkom i foråret, har lagt op til forhandlinger om en ny planlov.

Hvad skal planloven indeholde? Hvad er de største problemer med den nuværende planlov, og hvilke ændringer er mest påtrængende? Det har været omdrejningspunktet i en temadebat på Altinget By og Bolig.

En bred vifte af aktører, fra politikere og interesseorganisationer til forskere og andre interessenter, har skrevet debatindlæg til temadebatten og givet deres bud på, hvordan en fremtidig planlov skulle se ud. 

Her får du et overblik over deltagernes debatindlæg og deres hovedbudskaber:

 

Mette QvistLokalplaner skal afspejle, at klimaet er vores største udfordring, mente direktør Mette Qvist fra Green Building Council. "I planlovens paragraf 15 – lokalplankataloget – har man ikke medtaget klima og miljø på listen over de emner, som lokalpolitikerne kan stille krav til i lokalplanerne. Tænk, hvis kommunalbestyrelserne kunne kræve, at udviklere og bygherrer levede op til minimumskrav til klima og miljø".
Læs indlægget her

 

Lars AutrupPlanloven kan være én nøgle til den grønne omstilling, mente Akademisk Arkitektforenings direktør, Lars Autrup. "Mere regional planlægning i niveauet mellem stat og kommuner vil forny og forbedre landsplanlægningen og ruste kommunerne til at håndtere de fælles udfordringer, der går på tværs af kommunegrænserne – fra klimaforandringernes konsekvenser til øget trængsel på vejene, erhvervsudvikling og ændrede bosætningsmønstre".
Læs indlægget her

 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024