Producentforeningen: Når udfoldelsen af talent støder ind i barrierer, er vi forpligtet til at bryde dem ned

Kvoter er ikke vejen frem, men vi bør stille krav til producenterne om at redegøre for, hvordan de arbejder med diversitet. Her spiller data en afgørende rolle, som vi skal være bedre til at bruge, skriver Charlotte Enevoldsen.

TV2 er blandt dem, der går forrest for at skabe en bevidst om øget diversitet på deres sendeflade, skriver Charlotte Enevoldsen. 
TV2 er blandt dem, der går forrest for at skabe en bevidst om øget diversitet på deres sendeflade, skriver Charlotte Enevoldsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Charlotte Enevoldsen

Som skabere af billeder og historier i spil, tv og film har vores brancher ekstra stor forpligtelse til at spejle samfundet. Kampagnen ”Et større billede” illustrerede tydeligt, at der stadig er lang vej.

Vi ønsker at skabe bedre ligeværd og respekt, og vi skal være mere mangfoldige både bag og foran skærmen. Øget diversitet giver også adgang til en større talentmasse, flere stemmer og et mere originalt indhold med nye og anderledes historier.

Temadebat

Kan og bør vi øge diversiteten i dansk kulturliv?

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har slået på tromme for tiltag, der skal øge diversiteten i dansk kulturliv.

Endnu er det uklart, hvilke tiltag der er på bedding, men ministerens trommelyd deler vandene. 

Politiserer vi kunsten ved at sætte politisk krav om repræsentation, eller er vi forpligtet til at øge diversiteten?

Hos Altinget Kultur giver vi i de kommende uger kulturpolitiske aktører trommestikken i hånden for at give deres bud på, om vi bør og kan øge diversiteten i dansk kulturliv.

Om Altingets temadebatter: 

Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi bringer kun indlæg, som udelukkende er skrevet til Altinget.

Vil du deltage i debatten? Skriv til [email protected].
Vis mindre
 

Vi vil ikke indføre kvoter, men vi arbejder for, at der skal være lige muligheder for alle talenter. Hvis der er barrierer for, at talentet kan udfoldes, skal vi arbejde for at nedbryde barriererne.

Det kan vi ikke gøre alene - men ved at løfte i fælles flok. Derfor er vi glade for vores samarbejde med fagforeningerne og Det Danske Filminstitut (DFI) om nye tiltag, der skal styrke diversiteten.

Producentforeningen bakker op om DFI’s ordning med kønsselvangivelse som obligatorisk del af støtteansøgningen. Ordningen har bidraget til øget bevidsthed og viden om kønsligestilling.

Nu er tiden kommet til at tage det næste nødvendige skridt, så det ikke kun handler om køn men diversitet i bredest mulige forstand.

Producenternes redegørelse for diversitetsarbejdet skal ikke indgå i bedømmelsen af støtteansøgninger.

Charlotte Enevoldsen
Vicedirektør, Producentforeningen

Vi anbefaler, at der indføres krav om, at producenter skal redegøre for, hvordan de arbejder med diversitet i virksomheden. Kravet skal gælde producenter, som har modtaget støtte fra Public Service-Puljen, DFI’s film- eller spilstøtteordninger.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kultur

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024