Regeringen varsler lovforslag, der skal begrænse mængden af bettingreklamer: "Nu har de lagt hånden på kogepladen"

Regeringen vil ændre reglerne for bettingreklamer, fremgår det af lovprogrammet. Flere partier presser på for et decideret forbud. 

Tirsdag åbnede Folketinget og regeringen præsenterede sit lovprogram for folketingsåret. Skatteminister Rasmus Stoklund (S) skal stå i spidsen for et lovforslag, der begrænser "omfanget af markedsføring af spil og beskytter spillerne."
Tirsdag åbnede Folketinget og regeringen præsenterede sit lovprogram for folketingsåret. Skatteminister Rasmus Stoklund (S) skal stå i spidsen for et lovforslag, der begrænser "omfanget af markedsføring af spil og beskytter spillerne."Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

 

Til februar vil regeringen fremlægge et lovforslag, der skal beskytte børn og unge bedre mod bettingreklamer og spilafhængighed.

Det fremgår af lovkataloget for folketingsåret 2024/2025, som Statsministeriet offentliggjorde tirsdag i forbindelse med Folketingets åbning.

Af lovkataloget fremgår det, at regeringen og skatteminister Rasmus Stoklund (S) vil begrænse omfanget af bettingreklamer og regulere udformningen af dem.

Inden da går der forhandlinger i gang i forligskredsen på bettingområdet, oplyser Skatteministeriet til Altinget.

"Skatteminister Rasmus Stoklund (S) har jo lige sat sig i ministerstolen, så jeg vidste ikke, om et lovforslag var på vej. Men nu har de da lagt hånden på kogepladen," siger Carl Valentin

Regeringen har ikke været så meget i offensiven.

Carl Valentin
Forbrugerordfører, SF

Han er både overrasket og glædes ved, at lovforslaget er med i lovkataloget for det nye folketingsår.

Nu håber han, at den nye skatteminister vil være mere offensiv over for spilindustrien, end regeringen har været hidtil. Og allerhelst bakke op et totaltforbud mod bettingreklamer, sådan som SF, Radikale, Enhedslisten og Dansk Folkeparti allerede har meldt ud, at de ønsker.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024