Sine Sunesen har taget skridtet fra fagboss til kommunaldirektør

Sine Sunesen, der er kommunaldirektør på Bornholm, har tidligere stået i spidsen for to toneangivende organisationer i fagbevægelsen. Nu er hun embedsmand "ude i virkeligheden", som hun kalder det. Den kunstinteresserede kommunaldirektør er faldet for livet på solskinsøen i Østersøen. 

Sine Sunesen nyder livet på Bornholm, hvor hun ser et stort potentiale i opførelsen af en kommende energiø. 
Sine Sunesen nyder livet på Bornholm, hvor hun ser et stort potentiale i opførelsen af en kommende energiø. Foto: Privatfoto
Sebastian Vidkjær Stone

Hvordan er det at have arbejdsbase på Bornholm?

Det er meget interessant at arbejde på Bornholm og for kommunen. Bornholm er på én gang et ø-samfund og meget tæt på hovedstaden. Bornholm har kunst, gastronomi og natur i verdensklasse og samtidig store sociale udfordringer.

Blå bog

Sine Sunesen (f. 1967 i København)

Karriere: 

  • 2022-nu: Kommunaldirektør, Bornholms Regionskommune
  • 2015-2022: Administrerende direktør, Akademikerne 
  • 2009-2015: Direktør, KL 
  • 2004-2009: Formand, Akademikernes Centralorganisation 
  • 1996-2004: Formand, Djøf 
  • 1991-1996: Ministersekretær, Uddannelses- og Forskningsministeriet 

Uddannelse: 

  • cand.jur. (Københavns Universitet, 1991)


Kilde: LinkedIn

Et sammensat samfund, som er under betydelig forandring, og som med Energiø Bornholms realisering hen mod 2030 kan blive et erhvervs-og forskningscentrum for grøn energi.

Der er netop indgået budgetforlig mellem en række af partierne. Et forlig, som både indeholder massive besparelser og en rimelig polstring af kommunekassen.

Det er en svær opgave for politikerne og en udfordrende proces for os i administrationen at spille ind med et stort sparekatalog. Lige nu glæder jeg mig derfor over, at det lykkedes at lande et budgetforlig.

En mere permanent opgave for mig er, hvordan Bornholm får maksimal gavn af opførelsen af energiøen. Hvordan vi skaber arbejdspladser og tilflytning gennem produktion af grønne brændsler og test og forskning i grøn energi. Energiøens realisering er Bornholms store mulighed for at blive et langt mere økonomisk bæredygtigt samfund.

Nu har jeg været embedsmand i mange år eksempelvis i KL, så selve rollen som embedsmand er ikke ny. Det er dog en anden embedsmandsrolle at være ”ude i virkeligheden”, som jeg kalder det.

{{toplink}}
Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Jeg har jo en lidt atypisk baggrund i forhold til andre kommunaldirektører. Derfor er der dele af mit job, som er nyt og udfordrende og andre dele, hvor jeg kan trække på min lange erfaring som interessevaretager, forhandler og aktør i partssystemet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024