Om  
Brian Degn Mårtensson

Sorø Fri Fagskole får ny erfaren forstander

Brian Degn Mårtensson tiltræder som ny forstander for Sorø Fri Fagskole 1. august 2022. Han overtager posten fra den tidligere forstander Grethe Hovertoft, der efter sin mangeårige indsats for skolen har valgt at trække sig.

Sorø Fri Fagskole hviler på den historiske arv fra Sorø Husholdningsskole, der blev grundlagt i 1895. Først i 2015 skiftede skolen navn til Sorø Fri Fagskole.
Sorø Fri Fagskole hviler på den historiske arv fra Sorø Husholdningsskole, der blev grundlagt i 1895. Først i 2015 skiftede skolen navn til Sorø Fri Fagskole.Foto: Sorø Fri Fagskole/Pressefoto
Kasper Valentin Poulsen

Sorø Fri Fagskole får ny erfaren forstander eftersom den tidligere forstander gennem 22 år, Grethe Hovertoft, har trukket sig efter sin mangeårige indsats for skolen.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Skolens bestyrelse har valgt at ansætte Brian Degn Mårtensson til at træde i Grethe Hovertofts fodspor.

Sorø Fri Fagskole

Sorø Fri Fagskole i hjertet af Sorø er en næsten 130 år gammel kostskole med plads til 80 elever.

Skolen tilbyder en prøvefri erhvervsklasse og 10. klasse med folkeskolens prøver i dansk, engelsk og matematik.

Derudover tilbydes de tre linjefag Game Design, Grafisk Design eller Gastronomi.

Skolen har tradition for at fremme selvstændighed og samle elever med forskellige udgangspunkter til en velfungerende enhed, hvor de udvikler sig både fagligt, socialt og personligt, og for mange elever fungerer dette skoleår samtidig som forberedelse til en ungdomsuddannelse.

Sorø Fri Fagskole hviler på den historiske arv fra Sorø Husholdningsskole, der blev grundlagt i 1895. Først i 2015 skiftede skolen navn til Sorø Fri Fagskole.  

Det er et samarbejde bestyrelsesformand i Sorø Fri Fagskole, Niels Fjællegaard Larsen, ser frem til:

”I bestyrelsen er vi begejstrede for at kunne ansætte Brian. Vi har i samtalerne med ham mærket et ægte engagement og en stor appetit på Sorø Fri Fagskole, og med sit omfattende faglige netværk vil Brian også kunne være med til at sætte vores skole yderligere på landkortet.”

Den nyudnævnte forstander er klar til at trække i arbejdstøjet, og han ser fagskolerne spille en vigtig rolle i opfyldelsen af de politiske mål på uddannelsesområdet:

”Jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang, og ser et stort potentiale i Sorø Fri Fagskole. Skolen har dygtige ansatte, en stolt tradition for læring og en perfekt beliggenhed. Samtidig tyder meget på, at de frie fagskoler får en central position i forhold til de politiske målsætninger om, at flest muligt skal have en uddannelse,” udtaler Brian Degn Mårtensson og fortsætter:

"Det bliver naturligvis en stor opgave at tage over efter Grethe, der jo bl.a. har ført skolen gennem den store reform af området i 2015. Heldigvis kan jeg trække på dygtige medarbejdere og en engageret bestyrelse, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan fortsætte den gode udvikling.” 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024