Om  
Niels Jørgen Toft Pedersen

Jysk tendens fortsætter: Thisted-borgmester genopstiller ikke

Borgmesteren i Thisted, Niels Jørgen Pedersen, genopstiller ikke ved næste kommunalvalg.

Niels Jørgen Pedersen blev valgt som borgmester for Thisted Kommune i 2021, og har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2013.
Niels Jørgen Pedersen blev valgt som borgmester for Thisted Kommune i 2021, og har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2013.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Agnes Ingeborg Weber Cortzen

Borgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen (V), har valgt at gøre sine kollegaer kunsten efter.

Han har nemlig besluttet ikke at genopstille ved næste valg, og bliver dermed den seneste af adskillelige jyske borgmestre, der ikke vil være at finde på stemmesedlen næste år.

Det oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

"Jeg ved ikke, om der findes et ”rigtigt tidspunkt” at forlade politik, men jeg kan mærke, at det er det rigtige for mig ikke at tage en periode mere. Der er så mange ting, jeg gerne vil nå – udover politik, " udtaler Niels Jørgen Pedersen.

Niels Jørgen Pedersen, der også er selvstændig landmand, blev valgt til kommunalbestyrelsen for Venstre i 2013, og blev borgmester i 2021.

"Ved at meddele min beslutning nu, giver jeg Venstre i Thisted muligheden for at bruge alle gode kræfter på at finde og køre min afløser som spidskandidat i stilling frem til næste valg, " siger Niels Jørgen Pedersen.

Ulrik Wilbek i Viborg, Hans Christen Østerby i Holstebro og Hans Østergaard i Ringkøbing-Skjern har ligeledes meldt ud, at de ikke genopstiller ved kommunalvalget, der afholdes 18. november 2025.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Jørgen Toft Pedersen

Borgmester (V), Thisted Kommune, formand, Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget
landbruger (Kongensgård Landbrugsskole, Hammerum Landbrugsskole 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024