Prisforskel på kød undrer

Hvorfor er der så stor prisforskel på rituelt og traditionelt slagtet kød? Dét undrer formanden for Folketingets Fødevareudvalg sig over. Fødevareministeren ved det tilsyneladende ikke.
Claus Iversen

Jeg kan ikke bruge Mariann Fischer Boels embedsmænds svar til noget, men jeg vil gerne sige, at jeg glæder mig til, at fødevarekørekortet bliver indført. Det vil mindske problemets omfang. At der eksisterer den store prisforskel beviser jo bare, at fødevarekørekortet har sin berettigelse.

Christian H. Hansen (DF)
Formand for Folketingets Fødevareudvalg
Formanden for Folketingets Fødevareudvalg, Christian H. Hansen (DF) undrer sig over, at der kan være så stor prisforskel på kød, der er hhv. traditionelt og rituelt slagtet, når han går ind i en slagterbutik.

Han mener, at de lavere priser på halel-kød må have baggrund i ulovlige konkurrenceforhold, forskel i kødkvaliteter eller manglende afregning af skat, moms og andre afgifter.

Det vil han gerne have fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) til at undersøge nærmere. De svar, som hun hidtil har leveret, er ikke gode nok:

"Jeg kan ikke bruge Mariann Fischer Boels embedsmænds svar til noget, men jeg vil gerne sige, at jeg glæder mig til, at fødevarekørekortet bliver indført. Det vil mindske problemets omfang. At der eksisterer den store prisforskel beviser jo bare, at fødevarekørekortet har sin berettigelse," siger han til os.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024