Sommer gav uventet R-fremgang

ANALYSE:Trods intern splid henover sommeren går De Radikale frem i det nye månedssnit af meningsmålinger. Professor Søren Risbjerg Thomsen skriver analyse af de nye tal og konstaterer, at VKO med 93 mandater stadig har klart flertal.

Alle medier har været enige om at betegne De Radikales udmeldinger om politisk enegang som noget i retning af det rene selvmord.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Aarhus Universitet
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

På grund af feriepausen foreligger der for juli måned kun to af de sædvanlige syv meningsmålinger, nemlig henholdsvis Gallup i Berlingske Tidende gennemført 18.-27. juli og Sentio gennemført 24.-31. juli.

Gennemsnittet af meningsmålinger er derfor mindre sikkert end sædvanligt. Der er dog nogle fælles tendenser i de to meningsmålinger, som tyder på, at der er et vist hold i ændringerne fra juni til juli.

Den mest uventede tendens siden juni er nok fremgangen for De Radikale i begge målinger, hos Gallup fra 9,3 til 9,8 pct. og hos Sentio fra 9,1 til 11,3 pct.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024