Anmeldelse af 
Niels Th. Dahl

Stauning fra demokrati til kaos

BAGGRUND: Thorvald Stauning kæmpede for demokrati, både i arbejderbevægelsen og i Danmark – men brugte selv udemokratiske metoder under besættelsen for at efterkomme tyskernes krav.
Thorvald Stauning arbejdede for en demokratisering af arbejderbevægelsen og Danmark, men døde, netop som demokratiet syntes længst væk i Danmark.
Thorvald Stauning arbejdede for en demokratisering af arbejderbevægelsen og Danmark, men døde, netop som demokratiet syntes længst væk i Danmark.
Niels Th. Dahl

Han nærede decideret afsky for kommunisterne og mistede sin ellers ret gode og sunde fornuft, når han snakkede om dem.

Henning Grelle
Forfatter

Det fortælles om Socialdemokratiets nuværende formand Helle Thorning-Schmidt, at der var visse dele af det socialdemokratiske tankegods, hun havde temmelig svært ved at forlige sig med, da hun blev partiets formand i 2005.

Ordene "demokratisk socialisme" faldt ikke helt let i munden på den unge og velklædte kvinde, der giftigt havde fået tilnavnet "Gucci-Helle", og det siges, at hendes faste støtte Henrik Sass Larsen ligefrem helt bogstaveligt måtte træne hende i at få ordene over sine læber.

Selv i dag er kombinationen af lige præcis de to ord umulige at komme uden om for den, der har ambitioner om at sætte sig i den socialdemokratiske formandsstol, og som gør sig forhåbninger om at fylde den lige så godt ud som sine magtfulde forgængere.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024