Snit af meningsmålinger: Lille forspring til oppositionen

SNIT: S går to mandater frem fra november til december i Altinget.dks snit af alle meningsmålinger - DF går to tilbage. Snævert nyt flertal.
Ved et valg nu ville der være et spinkelt flertal for en ny statsminister, viser Altinget.dks snit af alle meningsmålinger i december.
Ved et valg nu ville der være et spinkelt flertal for en ny statsminister, viser Altinget.dks snit af alle meningsmålinger i december.Foto: Altinget.dk
Foto: Altinget.dk

Dette giver i december en samlet tilslutning svarende til 89 mandater til oppositionen bestående af S, SF, EL og R mod 86 til VKO.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Altinget.dks månedsgennemsnit af meningsmålinger har kun udvist små udsving lige siden april 2009 - og det gælder også ændringerne fra november til december 2009.

Den største ændring var en fremgang på 0,9 pct. for Socialdemokraterne fra 24,4 pct. i november til 25,3 i december, hvilket ikke engang var en statistisk sikker ændring (tabel 1).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024