Vælgerne delt om politikernes hvide løgne

MENINGSMÅLING: Et lille flertal af vælgerne kræver, at politikerne altid taler sandt, men næsten lige så mange accepterer røgslør om regeringsrokader og jobskift.
Anders Fogh Rasmussen løj gentagne gange om sine jobambitioner. Den slags er ikke i orden, mener et lille flertal af vælgerne.
Anders Fogh Rasmussen løj gentagne gange om sine jobambitioner. Den slags er ikke i orden, mener et lille flertal af vælgerne.Foto: Henrik/Altinget.dk
Erik Holstein

Fogh bad om vælgernes tillid i fire år mere, og så viser det sig, at han allerede lige efter valget gik efter et udenlandsk topjob. Den ambition dækkede han så med usandheder. Det er ikke rimeligt over for vælgerne.

Henrik Sass Larsen
Politisk ordfører (S)

"Det har den naturlige konsekvens, at regeringen og ministrene bliver
siddende frem til folketingsvalget, der skal være i november 2011."

Sådan lød svaret fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han sidste måned igen blev spurgt til, hvornår den ventede regeringsrokade kommer. Men det vil være en kæmpe overraskelse, hvis svaret fra statsministeren er i overensstemmelse med sandheden.

Ligesom det var lodret usandt, da Anders Fogh Rasmussen (V) gentagne gange udtalte, at han ikke var kandidat til et topjob i udlandet. Og den slags hvide løgne er ikke i orden, mener et lille flertal af vælgerne.

Dokumentation

Spørgsmål:
Lars Løkke Rasmussen udtalte for nylig, at der ikke kommer nogen regeringsrokade langt frem i tiden. Sidste år udtalte Anders Fogh Rasmussen, at han ikke var kandidat til et top-job i udlandet. Er det i orden eller kritisabelt, at politikerne taler usandt om den slags spørgsmål?

Svarmuligheder:
- Det er i orden. Realistisk set kan politikerne ikke tale sandt om den slags spørgsmål.
 - Det er ikke i orden. Det svækker tilliden, når politikerne kommer med usande meldinger.
- Ved ikke.

 Total
I orden45.5
Ikke i orden49.3
Ved ikke 5.1

 

 



Undersøgelsen er foretaget på nettet af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 28.1 til 2.2 2010. Den er baseret på 1089 repræsentativt udvalgte svarpersoner.

Grafik: Christian Mølgaard

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024