Ærgerlig Lebech dropper opstilling

Den tidligere radikale kirkeminister Johannes Lebech har måttet vinke farvel til sin Skive-kreds, og det kan meget vel betyde et endeligt adjø til drømmen om en folketingskarriere for den 55-årige gymnasielærer fra Holstebro.
Gitte Madsen

Jeg kunne have valgt at blive og tage kampen op, men jeg er altså den type, som gerne vil have fuldstændig opbakning fra min kreds.

Johannes Lebech
Tidligere kirkeminister og radikal folketingskandidat
"Jeg er ikke færdig i politik".

Sådan lyder den meget bestemte melding fra Johannes Lebech, i en kommentar til sin overraskende tilbagetrækning som folketingskandidat i den stærke radikale Skive-kreds.

Men Lebech afviser til gengæld ikke, at han kan blive tvunget til at droppe folketingskarrieren, efter at manglende opbakning i det lokale bagland har fået ham til at opgive sit kandidatur i det nordjyske.

"Det kan meget vel være, at jeg forsvinder ud af folketingspolitik efter det her", lyder det fra Lebech, der selv mener, at de radikale kræfter i Skive-kredsen fandt hans profil for skarp.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024