Alternativt flertal slår til

Tina Møller

Det er nu, vi skal vise, at vi mener alle skåltalerne om afvikling af landbrugsstøtten alvorligt.

Jørn Jespersen
Fødevareordfører (SF)
Regeringen tvinges til at fortsætte med at arbejde for afvikling af landbrugsstøtten. Dermed fortsætter ydmygelse af regeringen i den aktuelle debat om landbrugsstøtte. Et bredt flertal i Folketinget tvinger nu regeringen til senest 1. september at fremlægge en plan for total afvikling af landbrugsstøtten til sukker.

Det sker umiddelbart efter, at samme flertal har vredet armen om på regeringen og tvunget den at arbejde aktivt for afvikling af eksportstøtten til landbrugsvarer. Flertallets krav fik første gang konsekvenser tidligere i denne uge, da Danmark som eneste EU-land stemte imod en forhøjelse af eksportstøtten til svinekød. Hidtil har alle afstemninger om eksportstøtte været helt upolitiske og styret af embedsmænd. Derfor har den nye danske kurs vakt stor opsigt i EU-systemet.

Det såkaldt alternative fødevareflertal i Folketinget - S, E, SF, R og DF - øgede i går presset på regeringen med vedtagelsen af en beretning, som pålægger regeringen at arbejde aktivt for:

Konkret skal regeringen inden 1. september 2003 offentligt fremlægge en strategi for, hvordan liberaliseringen kan ske. I beretningen understreges der sarkastisk et krav om, at »regeringen - ledet af Danmarks angiveligt liberale parti - aktivt arbejder for at få afskaffet ordningerne«.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024