Debat

Bornholmsk chance ved EP-valg

Koncentrat af leder i Bornholms Tidende 3. november 2003 om kampvalg hos Venstre på Bornholm om opstilling af kandidat til Europa-Parlamentsvalget.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Lørdagens opstillings-møde i Bornholms Venstre var på sin vis en meget spændende og demokratisk oplevelse. (...)

Og så var den personligt overbevisende og nærmest charmerende Mogens Vad, der virker meget professionel og international – men som nu skal til for alvor at vise, at han ikke er »for stor« til Bornholm.

Og dét vil han få rige muligheder for i den kommende tid, for han blev som bekendt valgt – og han skal nu demonstrere, at man kan finde en mellem-proportional for Venstre-politik på Frederiksberg og i et af Danmarks udkants-områder.

*

Med valget af Mogens Vad som Bornholms bud på en Europa-parlamentariker står øen i den situation, at der er en reel mulighed for at få en repræsentant i Europa-parlamentet – for første gang siden Niels Anker Kofoed.

Med valget af Mogens Vad som Bornholms bud på en Europa-parlamentariker står øen i den situation, at der er en reel mulighed for at få en repræsentant i Europa-parlamentet – for første gang siden Niels Anker Kofoed.

Bornholms Tidende
Leder

Alle ved, at Bornholm ikke i sig selv er stor nok til at give valg – heller ikke selv om man må stemme på EU-kandidaterne i hele landet. (...)

Mogens Vad har allerede formået at gøre et overbevisende indtryk ovre, og han har helt tydeligt studeret valgkamp under sit årelange ophold i USA.

Han ved, hvordan han skal håndtere medierne, og hans markedsføring, herunder internet-side, er sjældent set bedre for en debuterende kandidat.

*

Mogens Vad har fra starten taget den borgerlige EU-skepsis til sig – og har gjort det til et varemærke, at EU-modstanderne ikke skal have monopol på berettiget kritik af, hvad der foregår i EU.

Det er nok særdeles klogt, for debatten op til EU-valget vil under alle omstændigheder blive præget af den nye forfatnings-traktat – og her skal man overbevise de borgerlige vælgere om, at dén er en god idé, uden at blive udråbt til jubel-europæer. Man skal ikke glemme, at det var borgerlige »afhoppere«, der i sin tid fremkaldte et nej til euroen, og dansk EU-politik kan næppe tåle flere nej’er.

Så Mogens Vad får en hård tørn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Vad

Ejer, Citarella Capital, fhv. byrådsmedlem (V), Gentofte Kommune
handelselev (Det Østasiatiske Kompagni 1981)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024