Analyse af 
Erik Holstein

Cekic er SF-landsmødets joker

ANALYSE: SF-ledelsen har indgået kompromiser med dele af baglandet før landsmødet. Alligevel risikerer Søvndal kritik, skriver Altinget.dks Erik Holstein.
Mens SF-formand Villy Søvndal er sikret et pænt flertal blandt de delegerede på næste weekends landsmøde, er der betydelig usikkerhed om, hvorvidt Özlem Cekic vil bruge lejligheden til et frontalangreb på partiets nye linje.
Mens SF-formand Villy Søvndal er sikret et pænt flertal blandt de delegerede på næste weekends landsmøde, er der betydelig usikkerhed om, hvorvidt Özlem Cekic vil bruge lejligheden til et frontalangreb på partiets nye linje. Foto: www.ft.dk
Erik Holstein

SF's landsmøde bliver det mest afgørende af samtlige partiers landsmøder inden næste folketingvalg.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget | Christiansborg

Målet for SF-ledelsen er krystalklart.

Landsmødet i Odense i næste weekend skal bruges til at markedsføre SF's velfærds- og jobpolitik. Denne gang vil værdipolitikken ikke fylde særlig meget i Villy Søvndals tale på et landsmøde, hvor SF's forspring på velfærd skal udbygges, og efterslæbet på økonomi skal indhentes. Men det er langtfra sikkert, at denne masterplan kører igennem.

SF's landsmøde bliver det mest afgørende af samtlige partiers landsmøder inden næste folketingvalg. Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) muligheder for selv at sikre sejren synes begrænsede, og Socialdemokraterne er for første gang i årtier befriet for alvorlige fløjkampe. Men Løkke kan endnu håbe på, at de interne modsætninger i SF bryder ud i lys lue.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024