Christiansborg-journalister skal på barrikaderne

Formanden for Folketingets Presseloge, Henning Olsson, opfordrer sine kollegaer til at deltage i debatten om Christianborgborg-journalisternes daglige arbejde. De skal gå til kamp for deres faglige stolthed i kampen mod spindoktorernes dagsorden.
Kristian Lund Pedersen

Pressen har glæde at have folk siddende i ministerierne, der kommer fra vores egne rækker, for de har en forståelse for vores produktionsvilkår. Skal man snakke med en minister, er det lettere at snakke med en kollega (pressemedarbejder, red.), der sidder i ministriet, for denne person kan med sin journalistiske baggrund umiddelbart sætte sig ind i din tankeverden, mens det for mange embedsmænd kun er forbundet med besvær, at du ringer.

Henning Olsson
DRs politiske redaktør på Christiansborg og formand for Folketingets Presseloge
Journalisterne på Christiansborg skal blive bedre til at fortælle omverdenen, hvad deres arbejde går ud på. Denne opfordring kommer fra DR TV-avisens politiske redaktør på Borgen, Henning Olsson, som også er formand for Folketingets Presseloge. Han vil blandt andet gøre op med myterne om de altdominerende spindoktorer, som han mener giver et helt forkert billede af den virkelighed, han selv er en del af:

"Mange mennesker har det indtryk, at spindoktorer kan løbe rundt med pressen i et omfang, som er helt vildt overdrevet. Jeg er ikke i tvivl om, at folk som Michael Kristiansen (Anders Fogh Rasmussens spindoktor, red.) kan koordinere og tilrettelægge til en vis grad, men at de styrer den samlede presse på Christiansborg, er langt ude. Men når der nu er så meget fokus på dette område, vil det være en god ide at deltage i debatten om vores arbejdsvilkår," siger de politiske journalisters formand i et interview med Altinget.

Henning Olsson har haft sin gang på Christiansborg i en lang årrække, hvor han først som politisk redaktør på Politiken og senere DR har været en del af det journalistiske miljø blandt toppolitikerne. Et miljø som i filmen "Kongekabale" bliver præsenteret som værende dybt infiltreret af spindoktorernes udspekulerede dagsorden om at kontrollere medierne. Et billede som ifølge Henning Olsson ligger meget langt fra den hverdag, han kender fra magtens centrum:

"Det er gået op for mig, at mange folk opfatter filmen som om, at sådan er det virkelige liv på Christiansborg. Selv om jeg synes, det er en fremragende film og ikke vil afvise, at den hist og pist har fat i noget, så er filmen ikke egnet til at fortælle folk, at sådan er virkelighedens verden. For det er den ikke efter min mening."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024