Danske forbehold overlever i ny forfatning

De fire danske EU-forbehold overlever i den nye EU-forfatning, vurderer udenrigsminister Per Stig Møller (K) fra rådsmødet i Napoli. Ministrene er enige om hvert land sin kommissær men fortsat uenige om indretningen af formandskaberne. Peter von Kohl er i Italien.
Peter von Kohl

Udenrigsministrene anbefaler EU-Regeringskonferencen 12.-13. december i Bruxelles at acceptere, at hver medlemsstat får en kommissær med fuld stemmeret.

Peter von Kohl
Altinget.dk & Nyhedsradioen 24-7
Napoli: De fire danske forbehold er kommet over den første forhindring, idet såvel det igangværende italienske formandskab for Unionen som EU-Kommissionen ikke har flere indvendinger mod en fastholdelse af den protokol, der omfatter forbeholdene.

Det oplyste udenrigsminister Per Stig Møller i eftermiddag ved det afsluttende pressemøde i Napoli.

Her var EU’s udenrigsministre samlet til det, der blev kaldt ’et konklave’ - med henvisning til det system, der omgærder valg af paver, og hvor ingen lukkes ud, før der foreligger en beslutning.

I Napoli endte dette såkaldte konklave ganske vist med en række beslutninger på mange af de områder, der hidtil ikke har voldt alt for vild modstand.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024