Analyse af 
Erik Holstein

De nationalistiske højrepartier er de eneste blå, der flytter stemmer over midten

Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti er i det små begyndt at nappe stemmer fra Socialdemokraterne. Moderaterne taber stemmer over hele pladen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Truslen er stadig håndterbar og begrænset, men det er noget, man skal holde øje med, hvis man er socialdemokratisk strateg:

Der er igen begyndt at dryppe S-vælgere til det nationalistiske højre. Slet ikke det digebrud, man så i 2001 og 15 år frem, men dog et par mandater, der i sig selv kan være afgørende på valgdagen.

Siden først Henrik Sass Larsen (S) og siden Mette Frederiksen (S) ændrede den socialdemokratiske udlændingepolitik i langt strammere retning, begyndte trafikken af vælgere at ændre retning: Nu gik trafikken fra DF tilbage mod Socialdemokratiet. Det så man ved valget i 2019 og det i 2022, hvor luften var ved at gå helt ud af DF. Samtidig var det næsten ingenting, Inger Støjbergs Danmarksdemokrater evnede at snuppe fra S.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024