Edderkoppen hos Socialdemokraterne

Det niende portræt i artikelserien "Folkene på Borgen" tegnes i Socialdemokraternes Analyse- & Informationsafdeling, AIA. Her er Jan Juul Christensen (33) pressechef. Men betyder det, at han er "spindoktor"? Altinget.dk undersøger, hvad en pressechef laver, og vi tegner samtidig et portræt af Jan Juul Christensen.

Der har altid været rådgivere og pressechefer, der har rådgivet politikerne. Så man skal passe på ikke at mystificere det som et begreb. Jeg tror ikke, at det nogensinde bliver lige så udbredt hér som i udlandet på grund af de danske journalisters kritiske sans og objektivitet.

Jan Juul Christensen
Pressechef for Socialdemokraterne
Fakta
Jan Juul Christensen (33) blev færdiguddannet i Public Relations og Kommunikation fra Roskilde Universitetscenter i ’94. Han var på det nu lukkede dagblad Aktuelt i fem år, blandt andet som debatredaktør. Han var journalist et år i det daværende SNT, Socialdemokratiets Nyhedstjeneste. Blev ansat som pressechef i 2000 samme sted, nu omdøbt til Socialdemokraternes Analyse- & Informationsafdeling, AIA.

Han var aktiv i DSU fra han var 15, og han sad i Greve byråd for Socialdemokratiet fra han var 20 og ni år frem. Han har en kæreste, han har været sammen med i ni år. Hun er statskundskabs-studerende. De har endnu ingen børn. I fritiden læser han mange engelske krimier, og han ser også Inspector Morse og Barnaby på tv. Han tager ofte i sommerhus, og han sejler en del i kajak.


Kilde: Altinget.dk
Jan Juul Christensen er pressechef for Socialdemokraterne. Er han så en slags ”spindoktor”? Begrebet har været meget fremme i medierne i de seneste par år, ikke mindst på grund af polemikken omkring Henrik Qvortrup, der var Anders Fogh Rasmussens personlige rådgiver.

Vi på Altinget.dk undersøger, hvad en pressechef egentlig laver. I hvert fald Socialdemokraternes pressechef.

Vi befinder os ved siden af Folketingets Bibliotek på 2. sal. Mogens Lykketoft (S) og Frank Jensen (S) sidder og læser dagens aviser hos AIA, Socialdemokraternes Analyse- & Informationsafdeling. Så vi låner Pia Gjellerups (S) kontor for ikke at forstyrre dem.

Er du en slags ”spindoktor” for partiformanden Mogens Lykketoft?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024