Elektroniske valglister skal forhindre kødannelser

De danske vælgere kan se frem til at få det betydeligt nemmere, når de skal til valgurnerne for at stemme. Elektroniske valglister skal gøre valgstederne mere fleksible, så lange køer ved valgbordene undgås.
Kristian Lund Pedersen

Uanset de ulemper, der knytter sig til elektronisk stemmeafgivning, finder ministeriet det imidlertid positivt, at de nævnte kommuner ved deres henvendelse på ny har sat spørgsmålet om elektronisk stemmeafgivning på dagsordenen og vil derfor også se positivt på et konkret forslag til forsøg på dette område.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet
En række kommuner (Københavns, Aalborg, Odense, Glostrup, Høje-Taastrup og Frederiksberg Kommuner) ønsker, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet tager initiativ til, at de kommuner, som måtte ønske det, kan benytte elektroniske valglister.

Rent praktisk vil det betyde, at vælgerne ikke længere vil være bundet til et bestemt valgbord, men kan henvende sig ved det bord, hvor køen er kortest. For kommunerne vil det medføre en mere fleksibel tilrettelæggelse.

Teknisk og sikkerhedsmæssigt er der intet til hinder for at indføre elektroniske valglister, og derfor synes der ikke at være den store modstand mod at få lovforslaget vedtaget.

Ingen udsigt til at stemme hjemme
Lovforslaget er i øjeblikket i høring, og kommunerne håber, at elektroniske valglister første gang kan finde anvendelse ved de kommunale valg i 2005.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024