EU skal ind i Folketingets arbejde

Peter von Kohl

Det skal gøres tydeligt, hvad der sker over for hvem. Hvem berøres af det, der står til debat. Vi skal kunne anskueliggøre debatten og processerne langt bedre.

Claus Larsen-Jensen
Formand for Folketingets Europaudvalg om integration af EU i Folketingets arbejde
EU-politik er stadig for mange noget fjernt. At det også er indenrigspolitik, er omsider ved ganske langsomt at gå op for endog politikere, herunder på Christiansborg.

Den visionære og også på europæisk plan højt respekterede folketingsformand Ivar Hansen (V) så – i modsætning til sin efterfølger – ikke alene nødvendigheden i en reform af grundloven som følge af den kommende EU-traktat, men også et klart behov for at styrke arbejdet med at forene arbejdsgange på relevante områder mellem de to parlamentariske institutioner, Folketinget og EU-Parlamentet. Han ønskede endda et særligt udvalg til at koordinere arbejdet, så fag-udvalgene fik det nødvendige materiale og afsatte den nødvendige tid.

Formanden for Folketingets Europa-udvalg, socialdemokraten Claus Larsen-Jensen er ikke tilhænger af denne idé:

”Jeg har hele tiden hellere set arbejdet indgå på en naturlig måde i fag-udvalgene uden et mellemled. Jeg var og er enig i, at EU-stof skal integreres. Men det skal ske løbende, gerne en gang om måneden, men i al fald efter behov, set fra begge sider.”

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024