Flertal siger klart nej til ny grundlov

Danmarks Riges Grundlov fra 1953 overlever endnu en årrække i sin nuværende form. VKO blokerer for en fornyelse.
Rasmus Nielsen
Danmarks Riges Grundlov fra 1953 overlever endnu en årrække i sin nuværende form. Det står klart, efter at Folkepartiets otte partier i går gjorde deres stilling op på en stor grundlovshøring på Christiansborg. Med stemmerne fem partier for en ny grundlov og tre imod falder tanken til jorden. De tre modstander-partier er nemlig Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, der som bekendt har et solidt flertal i det nuværende Folketing.

Høringen afsluttede to års stort anlagt forsøg på en offentlig debat om grundloven. Debatten har bl.a. floreret på højskoler og efterskoler samt - i mindre grad - på Folketingets særlige netsted grundlovsdebatten.dk.

"En ny grundlov skal ikke bruges til ved at snuptag af gennemføre egne politiske mærkesager", sagde Venstres grundlovsordfører, Birthe Rønn Hornbech, da hun af ordstyreren, DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen fik fem mínutter til at gøre op med grundloven.

"Venstre savner den store grund til en revision, som vi havde i 1953, der bl.a. afskaffede tokammer-systemet. Jeg vil gøre den afdøde ombudsmand, Lars Nordskov Nielsens ord til mine: Vi skal samle forråd til et senere arbejde med en revision. Til den tid vil Venstre gerne være med til at styrke en række personlige rettigheder i en ny grundlov", tilføjede Birthe Rønn Hornbech.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024