Fogh kræver stemmeret til kommissærer

Regeringskonferencen er åbnet med deltagelse af den danske statsminister og udenrigsminister. De er tilfredse med oplægget fra EU-konventet men erkender også, at der er knaster, der skal ryddes af vejen inden jul.
Peter von Kohl

Der er megen symbolik knyttet til det at have en stemmeret, og jeg synes ikke, at der er nogen grund til at have en diskussion om det punkt, hvis man kan løse det uden at miste beslutningskraft i Kommissionen

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister (V)
Rom: Den danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen, kunne efter første runde af EU-Regeringskonferencen i Rom kun udtrykke tilfredshed med det oplæg, konferencen havde fået fra EU-Konventet.

Fogh tillagde den danske regerings repræsentant i EU-Konventet, tidligere minister og EU-kommissær Henning Christophersen, en stor del af æren for, at konvents-udkastet stort set var i overensstemmelse med de danske synspunkter - i al fald på de væsentligste områder.

Den italienske vært Silvio Berlusconi med Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller ved åbningen af den historiske regeringskonference i Rom i dag.

Statsministeren ser ingen problemer i, at der i Danmark for tiden er stor skepsis over for den nye forfatningstraktat, der efter al sandsynlighed bliver resultatet af regerings-konferencen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024