Fogh støtter Jensby

Sandra Schwartz

Forsvarsministeren har givet regeringen en kort redegørelse i dag (onsdag, red.) for, hvad der er passeret i sagen. Og det giver ikke anledning til nogen som helst form for kritik af forsvarsministerens måde at håndtere det på. Jeg skal føje til, at jeg selvfølgelig ikke har kendskab til i detaljer, hvornår hvilke informationer er givet

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister (V)
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bakker op om sin forsvarsminister Svend Aage Jensby (V. Forsvarsministeren klandres for sin håndtering af sagen, hvor danske soldater skød og dræbte to ubevæbnede irakere, hvilket også kostede en dansk soldat livet.

Forsvarsministeren har netop afgivet en redegørelse til regeringen. Den kritiseres ikke af statsminister Anders Fogh Rasmussen, der dog tilføjer, at han ikke kender sagens detaljer.

»Forsvarsministeren har givet regeringen en kort redegørelse i dag (onsdag, red.) for, hvad der er passeret i sagen. Og det giver ikke anledning til nogen som helst form for kritik af forsvarsministerens måde at håndtere det på. Jeg skal føje til, at jeg selvfølgelig ikke har kendskab til i detaljer, hvornår hvilke informationer er givet«, sagde Anders Fogh Rasmussen, da regeringen i dag præsenterede sit nye regeringsgrundlag på Havreholm slot.

Forsvarsminister Svend Aage Jensby ændrede i går forklaring om tidspunktet for, hvornår han fik at vide, at det var ubevæbnede soldater, som de danske soldater havde skudt mod.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024