Frygter indvandrere

Tina Møller

Af de 1.440 personer var de 606 af udenlandsk herkomst. Det svarer til 42 pct. Af dem, der blev sigtet for vold, var 50 pct. af anden herkomst end dansk. 258 havde begået røveri. 181 af dem var af udenlandsk herkomst, hvilket svarer til 70 pct.

Statistik fra 2002 om unge under 18
Berlingske
Kriminaliten blandt unge indvandrere herhjemme er ikke aftagende - tværtimod.

Indvandrerdrenges kriminalitet så en kort overgang ud til at være faldende. Men så kom forsommeren og gjorde forhåbningerne til skamme med den ene beretning efter den anden om unge indvandrerdrenge, der bevæbnet med knive, køller, sværd og trusler overfaldt hinanden og uskyldige unge danskere, der bare var ude at nyde det gode vejr.

Inden for de seneste seks uger er der meldt om alvorlige uroligheder i byer som Aabenraa, Århus, Esbjerg og København. I Charlottenlund udviklede en enkelt varm og voldelig nat sig til en kamp på liv og død.

»Vi troede, han skulle henrettes,« siger nogle af kammeraterne om en ven, der blev overfaldet og snittet i hovedbunden med en kniv.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024