Godt nytår: Altinget | Christiansborg retur 11. januar

2010: Altinget | Christiansborg holder årsskifte-pause, men er snart retur med friske nyheder, analyse og meníngsmålinger.

Kære abonnent,

Altinget | Christiansborg, hvis ugentlige nyhedsbreve efter udgaven 21. december holder feriepause til 11. januar, er en særlig portal for Altinget.dk, der i januar kan se tilbage på sine første ti års levetid. Portalen er den af vores i alt 15 netaviser (heraf 12 i abonnementsform), der i særlig grad beskæftiger sig med Folketinget og partierne.

I 2010 planlægger vi at styrke Altinget | Christiansborg med stilfærdige, men væsentlige forbedringer af design, navigation og ikke mindst indhold. Vi vil fortsat lægge stor vægt på indsigt og baggrund snarere end på hurtighed, hvor vores gratis oversigtsportal på selve www.altinget.dk i dag er markedsførende.

De fleste mennesker gør tiårs-status ved dette årsskifte, hvor vi jo går fra "nullerne" til "tierne". I Altinget.dks tilfælde kan vi se tilbage på, at det er lykkedes at opbygge et uafhængigt og politisk/økonomisk 100 procent uvildigt, privat public service-medium om politik, hvis stof er så specialiseret, at læserne vil betale for indholdet - og lykkeligvis bliver ved med det år efter år.

Vi - den største redaktion på Christiansborg efter statens DR - er i dag på den ene side en udgiver, som størstedelen af det professionelle Danmark abonnerer på for at få værdifuld politisk viden, så man står sig lidt bedre i kampen om offentlige kroner og/eller friere rammer for sit virke.

På den anden side er vi en etableret, overenskomstdækket arbejdsplads, der sammen med alle andre velfungerende private virksomheder med vores indkomstskat, selskabsskat og ikke mindst store momsbidrag sørger for at holde den offentlige mølle forsynet med pengestrøm.

Offentlig mølle? Ja, den maler konstant returmoms til ekstra milliardindtægt for den såkaldte "nulmomsede" dagspresse - penge der direkte bruges til fordel for f.eks. skiftende, udenlandske mediemogulers kapitalinteresser til skade for danske iværksættere.

De fritstående, Danmarks-forankrede og naturligvis dansksprogede netmedier trues med andre ord af en usolidarisk, næsten amoralsk milliardstøtte til vores konkurrenter inden for især licens-tv og print - medieformer der i stigende grad med statskroner i baglommen trænger ind på vores internetdomæne. Statsstøtte er i nogle tilfælde kostbar og unødvendig, og især er den helt uspiselig, når den gives som konkurrenceforvridende stikpille til dele af en branche.

Vi fritstående netmedier, som er fremtidens medieform, forventer, at det forestående medieforlig - med et løkkesk modeord - "adresserer den udfordring", det er at stille de digitale medieformer lige med de gammeldags, teknisk udfasende på print (aviser).

Samlet set bliver 2010'erne et udfordrende årti for danske værdier (og for den vestlige kulturkreds, Danmark hører til), som bl.a. udfordres af den nye økonomiske verdensorden og af islams stigende globale indflydelse.

Godt nytår!

Rasmus Nielsen
Udgiver, Altinget.dk

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024