Halvering af pesticider på ti år

EU-Parlamentets miljø- og sundhedsudvalg ønsker en halvering af mængden af anvendte pesticider inden for de kommende ti år. Udvalget kræver af Kommissionen en klar målsætning og en køreplan for hver enkelt medlemsstat, fremgik det af debatten i Parlamentet i Bruxelles.
Peter von Kohl
Bruxelles: "Øget viden hos den enkelte pesticidbruger er en afgørende forudsætning for at ændre adfærd, og derfor bør uddannelse og udbredelse af viden være et afgørende element i den tematiske strategi", hedder det i den betænkning, som EU-Parlamentets miljø- og sundhedsudvalg sent onsdag aften forelagde Parlamentet under mini-samlingen i Bruxelles.

Det er barske oplysninger, der i følge betænkningen nødvendiggør debatten:

Alligevel var der talere, der prøvede at argumentere for en fortsat anvendelse med henvisninger bl.a. til landmændenes afhængighed af pesticider for at kunne opretholde en rentabel produktion. Talerne kom alle fra den konservative ’Europæiske Folkepartis Gruppe’.

Mere forsigtig var bl.a. den tyske Christel Fiebiger fra den Europæiske Venstrefløjs Gruppe, der anbefalede en begrænset anvendelse for at sikre træer og buske i land- og havebrug mod sygdomme.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024