Her er Thulesens nye hold

PROGNOSE: Dansk Folkeparti står til at få ti nye folketingsmedlemmer ved valget. Se her Altingets prognose for, hvilke DF'ere der står til valg med de nuværende målinger.

Dansk Folkeparti har med Kristian Thulesen Dahl retning mod at få en markant større folketingsgruppe efter valget. 
Dansk Folkeparti har med Kristian Thulesen Dahl retning mod at få en markant større folketingsgruppe efter valget. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Dansk Folkeparti er stormet frem i meningsmålingerne siden valget i 2011. Fremgangen er i de seneste måneder stilnet af, men DF kan i en ny geografisk prognose fra valgforsker Søren Risbjerg Thomsen se frem til 10 nye ansigter i Folketinget efter valget.

Det er den største fremgang af alle partierne i Folketinget. Enhedslisten og Liberal Alliance, der er de partier med næstmest fremgang siden 2011, kan hver mønstre en fremgang på fire mandater.

Fremgangen til Dansk Folkeparti betyder, at partiet nu konkurrerer om at være det største i Sjællands Storkreds. Og i partiet gør man sig håb om at kunne kæmpe med om det ene af de to bornholmske mandater. Siden 1920 er det ene mandat ellers altid faldet til Socialdemokraterne, mens det andet er gået til Venstre – med undtagelse af Jordskredsvalget i 1973, hvor Venstres mandat gik til Fremskridtspartiet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024