Holder støtten til Ny Alliance?

ANALYSE: Ud fra erfaringer med Fremskridtspartiet, CD og Dansk Folkeparti vurderer Altinget.dks valgekspert på NA's kommende opbakning.
Ny Alliances hjemmeside, som den så ud 13. maj 2007 kl. 18.
Ny Alliances hjemmeside, som den så ud 13. maj 2007 kl. 18.Foto: www.nyalliance.dk

Partikometer har det med at falde efter at have toppet, i et omfang der svarer til mellem en tredjedel og halvdelen af tilslutningen på toppen.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Få timer efter, at Ny Alliance var præsenteret på pressemødet 7. maj, forelå de første meningsmålinger, som viste, at op til en tredjedel af vælgerne overvejede at stemme på partiet.

Mere realistiske skøn får man dog i de målinger, hvor vælgerne skal vælge mellem alle partierne, og Megafon/TV 2 kom her først med en sådan måling allerede samme aften, hvor "Andre partier" fik 4,0 pct., hvilket fik Megafons direktør Asger N. Nielsen til at konkludere, at Ny Alliance stod til mellem 3,6 og 4,0 pct. af stemmerne.

Catinét/Ritzau, Rambøll/Jyllands-Posten og Vilstrup/Politiken kom derefter med målinger, der alle gennemsnitligt var indsamlet den 8. maj. og som gav partiet henholdsvis 9,7, 12,1 og 13,2 pct. af stemmerne. Endelig viser en Megafon-måling fra 10. maj, at partiet står til 16,5 pct.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024