Kampen om de sidste 38 kommuner

VKO hjemtager land fra det røde Danmarkskort i Altinget.dks nye kommunalprognose. S står dog stadig til at vinde flertallet i landets fire største byer. Slutspurten går ind for at skaffe sig de afgørende kommunale alliancer.
Rasmus Nielsen

Prognosen er nervepirrende læsning. Socialdemokraterne står til at blive valgets taber med en tilbagegang på 3,6 pct. af stemmerne fra 2001 til 28,8 pct. i den friske prognose. Hvis det går så galt, vil partiet miste nogen kampgejst. Partiet er dog fortsat det største kommunale parti.

Rasmus Nielsen
Altinget.dks redaktør
NÅR FOLKETINGETS MEDLEMMER i morgen tørner sammen i salen, er den officielle dagsorden 1. behandlingen af forslag til finanslov for 2006.

Reelt er det nok så meget den anden store politiske begivenhed i efteråret, MFerne vil have blik for: Kommunalvalget den 15. november, hvor politikerne til de 98 nye, stærke kommuner samt til de fem regionsråd skal vælges.

På den landspolitiske mediescene er kommunalvalg generelt overset – vi 125 journalister indenfor murene på Christiansborg koncentrerer os om regeringen og folketingsgrupperne. Men rundt om hos TV 2-regionerne, DR-regionalradioerne og de få, men stærke regionalaviser, der er tilbage, er valgkampen i fuld gang – og der flyttes stemmer.

Hvordan de lokale vinde blæser, er der fuld opmærksomhed omkring i partierne centralt. I weekenden holdt de Radikale et valgstævne for hen ved 100 lokale folk, og hos politisk ordfører Lotte Bundsgaard (S) er succeskriteriet klar: Partiet skal vinde borgmestermagten i landets fire store byer.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024