Kommuneskatter i ro

Tina Møller

Jeg tror, at alle føler en fælles forpligtelse over for aftalen med regeringen. Der er stadig vanskelige budgetforhandlinger tilbage i de enkelte kommuner, men undersøgelsen tyder på, at vi samlet set vil holde en uændret skatteprocent.

Ejgil W. Rasmussen
Formand for KL (V)
Ni ud af ti kommuner forventer at holde skatten i ro. Det viser et rundspørge til landets kommuner. Resten vil enten hæve eller sænke skatten.

Kommunerne har over de sidste ti år gennemsnitlige hævet skatteprocenten fra 19,64 til 20,75. I samme periode har amterne hævet deres skatteprocenten fra 9,73 til 11,91 - det giver en samlet skattestigning til danskerne på 3,3 procentpoint.

Formanden for KL, borgmester Ejgil W. Rasmussen (V), er tilfreds med, at kommunerne bakker skattestoppet op:

"Jeg tror, at alle føler en fælles forpligtelse over for aftalen med regeringen. Der er stadig vanskelige budgetforhandlinger tilbage i de enkelte kommuner, men undersøgelsen tyder på, at vi samlet set vil holde en uændret skatteprocent", siger Ejgil W. Rasmussen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024